ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Ιδιόμ.Ν & Δόξα Αινων Αγ.Αντωνίου-ΠΕΤΡΟΥ Ερμηνεία:Αντώνιος Χατζόπουλος.

Αναρτούμε το Ιδιόμελο του Ν' ψαλμού σε ήχο πλ.Β και το Δοξαστικό των Αίνων σε ήχο πλ.Δ της εορτής του Αγίου Αντωνίου,στην μελοποίηση του Διδασκάλου Πέτρου.
Τα εν λόγω μέλη ψάλλει ο Κων/πολίτης Πρωτοψάλτης της Μητροπόλεως Δέρκων Δρ. Αντώνιος Χατζόπουλος,Αρχων Ιερομνήμων της Μεγάλης Εκκλησίας,ο οποίος αύριο εορτάζει και του ευχόμαστε έτη πολλά ευλογημένα και με υγεία.Τον ευχαριστούμε δε ιδιαιτέρως.
Χαίρετε εν ειρήνη.
ΟΦΕΛΠ

Σημείωση (α) Διαχειριστού ΟΦΕΛΠ Παναγ.Τζανάκου:
Ο λίαν αγαπητός Αρχων κ.Αντώνιος Χατζόπουλος, που με τιμά με την φιλία του και τον ευχαριστώ πολύ, είναι γέννημα θρέμμα παιδί της Κων/πολης την οποία έζησε σε μέρες άνθησης της Ρωμιοσύνης και της Κ-Πολίτικης ψαλτικής.Είναι απόφοιτος του Γυμνασίου του Ζωγραφείου και του Λυκείου της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Σπούδασε Θεολογία στο ΑΠΘ και Βυζαντινή Μουσικολογία στο Παν/μιο του Αμβούργου με εποπτεύοντα καθηγητή τον Κων. Φλώρο.Ψαλτικά τις πρώτες γνώσεις Βυζ.μουσικής παιδί τις έλαβε από τον Δημ.Αποστολίδη και εν συνεχεία από τον αείμνηστο Αρχοντα Πρωτ/τη της Μ.Ε κυρ Βασιλάκη Νικολαϊδη.Αλλά και όταν σπούδαζε στην Θεσ/κη παρακολούθησε και την Σχολή Βυζ.Μουσικής με διδασκάλους τους τρείς επιφανείς Πρωτ/τες της Θεσ/κης.Εχει ψάλλει στην Αγία Αναστασία Θεσ/κης,σε διάφορους ναούς της Γερμανίας, στην Αγία Κυριακή Αλεξανδρουπόλεως και τώρα είναι Πρωτοψάλτης της Ιεράς Μητροπόλεως Δέρκων.Το 2015 ο Παναγιώτατος Οικ.Πατριάρχης του απένειμε το οφίκιον του Αρχοντος Ιερομνήμονος της ΜτΧΕ. Εχει δημοσιεύσει πολυάριθμες μελέτες σε περιοδικά και ιστοσελίδες γιά πολλά θέματα. Γιά την ερμηνεία του στα δύο μέλη που τον παρεκάλεσα και έψαλλε γιά τον ΟΦΕΛΠ,θέλω να σημειώσω και να επισημάνω το πασίγνωστο και τόσο οικείο στους παλαιούς Κων/πολίτικο ύφος του εν τω ψάλλειν,κάτι που δυστυχώς σήμερα είναι δυσεύρετο και εκλείπει. Νομίζω τέτοιες ηχογραφήσεις είναι παρακαταθήκη γιά τους νεώτερους και μάλιστα από Ψάλτες ιδιαίτερα σεμνούς και χωρίς επιδείξεις. Ας συγχωρεθούν κάποιες ατέλειες της ηχογράφησης. Εγινε με ερασιτεχνικό τρόπο και πρόχειρα μέσα. Φίλε Αντώνη σε ευχαριστώ.Κράτα γερά εδώ στην αγαπημένη σου Κωνσταντινούπολη. (Π.Τζ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου