ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Μνημόσυνο Πέτρου Λαμπαδαρίου.

 Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο ΟΦΕΛΠ μαζί με τον Σύλλογο Ιεροψαλτών Λακωνίας που φέρει το όνομα του Διδασκάλου Πέτρου,είχαν την πρωτοβουλία να τελεσθεί μνημόσυνον μνήμης και τιμής στον μεγάλο Λακεδαιμόνιο μουσικό,κάτι που γίνεται αρκετά χρόνια.Αρχικά το πρωϊ σήμερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης,τελέσθηκε ο Ορθρος και η Θεία Λειτουργία,όπου έψαλλαν μέλη του ΟΦΕΛΠ και του Συλλόγου.Αυτονόητο βέβαια είναι ότι κυριάρχησαν οι μελοποιήσεις του Διδασκάλου.
Εν συνεχεία τελέσθηκε το μνημόσυνον από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο, ο οποίο πάντα δεν παραλείπει κάθε χρόνο να παρίσταται.Μετά την τέλεση του μνημοσύνου ο Σεβ/τος μίλησε επ' ολίγον γιά την προσωπικότητα και το έργον του Πέτρου και ευχήθηκε να αντιληφθεί και η σύνολη Ορθοδοξία αλλά και η πολιτεία το τεράστιο έργο που έχει προσφέρει ο Πέτρος και να τιμηθεί όπως του αξίζει στο ανώτατο επίπεδο.
Εν κατακλείδι μέλη του ΟΦΕΛΠ και του Συλλόγου Ιεροψαλτών μετέβησαν με τον π.Γεώργιο Μπλάθρα Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης και προϊστάμμενο του Μητρ.ναού στο έξωθι του ναού κεντρικό πάρκο της πόλεως,όπου βρίσκεται η προτομή του Πέτρου από το 1965 και τελέσθηκε επιμνημόσυνο τρισάγιο.
Ο ΟΦΕΛΠ εύχεται και του χρόνου με υγεία και καλό καλοκαίρι.
Εκτός τις φωτό παρατίθεται και ένα μικρό βίντεο με αποσπάσματα από το μνημόσυνον και τα αναφερθέντα γιά τον Πέτρο από τον Σεβασμιώτατο.
Χαίρετε εν ειρήνη.
ΟΦΕΛΠ

1 σχόλιο:

  1. Αιωνία η μνήμη του Δασκάλου Πέτρου του Πελοποννησίου!!!Αλήθεια, πόσο φτωχότερη θα ήτο η εκκλησιαστική μουσική επί απουσίας του,αλλά και πόσο πλουσιότερη αν ο Δάσκαλος ζούσε μερικά χρόνια ακόμη- ως γνωστόν πέθανε νεότατος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή