ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Καθεδρικός Ι.Ν Γεννήσεως Χριστού Μολάων. Κατανυκτικός Εσπερινός με μέλη Πέτρου.

Με άδεια και ευλογία τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ Ευσταθίου,κλιμάκιο της χορωδίας του Συλλόγου Ιεροψαλτών Λακωνίας  "Πέτρος Πελοποννήσιος", έψαλλε κατά τον Κατανυκτικό Εσπερινό τής Γ' Κυριακής Νηστειών,στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Γεννήσεως Χριστού Μολάων.
Στον εν λόγω μεγάλο και περικαλλή ναό,προϊστάμμενος είναι ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Γεράσιμος Πετρολέκας, που είναι μουσικώτατος και ιδιαίτερα σεβαστός και αγαπητός σε όλους τους Ψάλτες της περιοχής,ο οποίος και ιερούργησε.
Την χορωδία του Συλλόγου διηύθυνε ο χοράρχης του Συλλόγου και Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ι.Ν Σπάρτης και διαχειριστής του ΟΦΕΛΠ κ.Παναγιώτης Τζανάκος και συμμετείχαν μεταξύ των μελών και ο πρόεδρος του Συλλόγου Πρωτοψάλτης Μητρ.Ι.Ν Γυθείου κ.Κυριάκος Δερδελάκος και ο διευθυντής και καθηγητής της σχολής Βυζ.μουσικής της Ι.Μητροπόλεως κ.Παναγιώτης Χρόνης.
Η προσέλευση ήταν μεγάλη από κατοίκους των Μολάων,προσήλθαν δε και πολλοί συνάδελφοι Ψάλτες εκκλησιών της γύρω περιοχής.
Ο π.Γεράσιμος μετά το σύντομο περιεκτικό και μεστό νοημάτων κήρυγμά του ευχαρίστησε με θερμά λόγια και τον χοράρχη και τα μέλη της χορωδίας.
Φυσικά και κυριάρχησαν συνθέσεις του Διδασκάλου Πέτρου και γενικά η χορωδία απέδοσε κατανυκτικά και επάξια τους ύμνους.
Παραθέτουμε ως ενθύμιον δύο ύμνους συνθέσεις του Πέτρου που ηχογραφήθηκαν πρόχειρα με κινητό τηλέφωνο.Ο πρώτος είναι τα απολυτίκια των κατανυκτικών εσπερινών,από τα οποία δύο ψάλλει ο π.Γεράσιμος και τα άλλα δύο η χορωδία.Επίσης παραθέτουμε και τον Θεομητορικό ύμνο "Πάντων προστατεύεις αγαθή..." στο αργό μέλος σύνθεση και αυτός του Διδασκάλου Πέτρου.
Χαίρετε εν ειρήνη.
ΟΦΕΛΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου