ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Βυζ.Χορωδία Κερκύρας. Σεμινάριο ψαλτικής - Εόρτιες εκδηλώσεις για Πέτρο Πελοποννήσιο. Πρόσκληση Διαχειριστού ΟΦΕΛΠ

Η Βυζαντινή χορωδία Κερκύρας είναι μία δραστήρια και με πλούσιο έργο χορωδία. Κύριος σκοπός της είναι η εκμάθηση της σωστής ψαλτικής τέχνης σε νέους αλλά και η προώθηση της σωστής ψαλτικής.Την χορωδία ίδρυσε και διευθύνει ο σεβαστός ιερομόναχος που είναι και εγκρατέστατος μουσικός, Ιεροκήρυκας της ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας π.Σπυρίδων Σκορδίλης.
Η εν λόγω χορωδία έχει ως τώρα επιτελέσει σπουδαίο έργο με ψαλτικά σεμινάρια, με εκδόσεις ηχητικών δίσκων, με συναυλίες και με ψαλτική κάλυψη μεγάλων ακολουθιών. Οποιος ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα η ιστοσελίδα της είναι Ε Δ Ω 

Φέτος ξεκίνησε την πλούσια δραστηριότητά της με το υπ.αριθ. 4 σεμινάριο Ψαλτικής τέχνης το οποίο ήταν αφιερωμένο στον Διδάσκαλο Πέτρο Πελοποννήσιο.
Γιά τον λόγο αυτό κάλεσε τον διαχειριστή του ΟΦΕΛΠ Πρωτοψάλτη του Μητρ.Ναού Σπάρτης κ.Παναγιώτη Τζανάκο,να παραστεί και να ομιλήσει σε αυτό, κάτι που ευχαρίστως αποδέχθηκε. Η ομιλία του είχε θέμα "Τα μέλη του Πέτρου Λαμπαδαρίου στην σημερινή Ψαλτική πραγματικότητα" και είχε αρκετή προσέλευση από συναδέλφους ιεροψάλτες και άλλους φιλόμουσους.
Επίσης ο κ.Παν. Τζανάκος έψαλλε σε όλες τις ακολουθίες της Κυριακής 5/2/2017 του Τελώνου και Φαρισαίου στον ιερό ναό Αγ.Τριάδος Γαρίτσας,όπου ευγενικά του παρεχώρησαν το δεξιό αναλόγιο οι εξαίρετοι ψάλτες του εν λόγω ναού, συμπαραστατούμενος από μέλη της χορωδίας και τον π.Σπυρίδωνα,ο οποίος και κήρυξε. Ασφαλώς και κυριάρχησαν τα μέλη του Πέτρου.
Κατά την εσπέραν της Κυριακής,στον ι.ν. Αγ.Κων/νου, έγινε η ετήσια εορτή της χορωδίας,όπου ευλογήθηκε η Αγιοβασιλόπιτα και εν συνεχεία έγινε ένα αφιέρωμα γιά τον Πέτρο.
Αρχικά ένας εισηγητής μέλος της χορωδίας παρουσίασε τον βίο και το έργον του Πέτρου. Στην συνέχεια κληθείς ομίλησε εόρτια αλλά και γιά τον Πέτρο ο κ.Παναγιώτης Τζανάκος με θέμα: "Ψαλτική τέχνη-Τρόπος ζωής και διακονία".Την εν λόγω ομιλία παραθέτουμε κατωτέρω από ερασιτεχνική βιντεοσκόπηση.
Στην συνέχεια η χορωδία έψαλλε -και μάλιστα πολύ δεμένα και αρμονικά- στίχους από τον πολυέλεο σε πλ.Α "Δούλοι Κύριον" του Πέτρου και την περισσή. Μετά το πέρας κλήθηκε τιμητικά ο κ. Παν.Τζανάκος να ψάλλει κάτι και έψαλλε τον Α' ειρμό των καταβασιών της Υπαπαντής.
Η όλη εκδήλωση έληξε με σύντομη ευχαριστήρια ομιλία του π.Σπυρίδωνος και την φήμη του Σεβ/του Μητροπολίτου Κυρκύρας κ.Νεκταρίου.
Γενικά η όλη αυτή ψαλτική δραστηριότητα γιά τον Διδάσκαλο Πέτρο είχε επιτυχία και αυτές οι κινήσεις είναι ζωογόνες γιά το μέλλον της σωστής ψαλτικής.
Οταν στην σελίδα της χορωδίας αναρτηθούν ηχητικά, φωτογραφικά και άλλα αρχεία από το σύνολο των εκδηλώσεων θα τα κοινοποιήσουμε.
Ως ΟΦΕΛΠ τους ευχαριστούμε θερμότατα και ευχόμαστε καλή δύναμη στο σπουδαίο έργο τους. 
Χαίρετε εν ειρήνη.
ΟΦΕΛΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου