ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Δόξα αίνων Αγ.Νικολάου-ΠΕΤΡΟΥ Ερμηνεία:Νικόλαος Νερούτσος

Αναρτούμε μίαν εισέτι ερμηνευτική προσέγγιση του Δοξαστικού των αίνων του μεγάλου Αγίου της Εκκλησίας μας Αγίου Νικολάου,όπως το μελοποίησε θαυμάσια στο σύντομο στιχηραρικό μέλος/είδος ο Διδάσκαλος Πέτρος.
Η ερμηνευτική προσέγγιση ανήκει στον Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Βελεστίνου κ.Νικόλαο Νερούτσο,στον οποίον ευχόμαστε ως εορτάζοντα χρόνια πολλά και κάθε καλό.
Καλή συνέχεια.
ΟΦΕΛΠ
Σημείωση Διαχειριστού ΟΦΕΛΠ Παναγιώτη Τζανάκου:
Ο φίλος Νικόλας προέρχεται από την παλιά φρουρά των μερακλήδων Ψαλτάδων. Γεννήθηκε στην Κύμη Ευβοίας και διαμένει στο Βελεστίνο. Μαθήτευσε από παιδάκι κοντά στον πατέρα του Ιωάννη,πού ήταν Ψάλτης στην ίδια εκκλησία που τώρα ψάλλει και ο ίδιος. Ο πατέρας του ήταν μαθητής τού περιώνυμου Πρωτοψάλτου Μαργαριτόπουλου. Την 10ετία '70-80, όντας φοιτητής και φαντάρος έψαλλε κοντά στους ψάλτες του Αγ. Κων/νου Ομονοίας Μακαρώνη και Μαθιουδάκη. Τα χρόνια αυτά γνωρίστηκε και με τον κοινό μας φίλο αείμνηστο Θ.Βασιλείου και συνέχεια προσλάμβανε όλες τις απαραίτητες πρακτικές και θεωρητικές γνώσεις της Ψαλτικής. Παρακολούθησε από κοντά και τον Πρωτοψάλτη Μ.Χατζημάρκο γιά 2-3 χρόνια.Εχει λάβει το πτυχίον του Ιεροψάλτου από την Σχολή Βυζ. Μουσικής Βόλου. Οσο γιά την ερμηνεία του ακούμε μία φωνή ποταμό, με ωραία χροιά και ύφος. Είπαμε από την παλιά στόφα. Νικόλα φίλε χρόνια σου πολλά. Π.Τζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου