ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Ευλογητάρια Αναστάσιμα αργά- (Ηχος πλ.Α) -ΠΕΤΡΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ Ερμηνεία:Παν.Νεοχωρίτης-Στυλ.Φλοίκος

Αναρτούμε μίαν ερμηνεία των περίφημων Ευλογηταρίων σε ήχο πλ.Α' (εκ τού ΠΑ) στην μελοποίηση τού Διδασκάλου Πέτρου όπως αυτά περιλαμβάνονται σε όλες τις κλασικές εκδόσεις βιβλίων. Τα εν λόγω ευφρόσυνα Αναστάσιμα Ευλογητάρια έχει κατ' έθος επικρατήσει να ψάλλονται σχεδόν σε όλους τους Ναούς κάτα τον Ορθρον τού Μ.Σαββάτου,μετά από τις Στάσεις των Εγκωμίων.Ομως σε πολλούς Ιερούς Ναούς πλείστοι συνάδελφοι Ψάλτες τα ψάλλουν και κατά τον Ορθρον τών Κυριακών.
Οι Ψάλτες των Αναλογίων τού Οικουμενικού Πατριαρχείου μέχρι σήμερα εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων,τα ψάλλουν πάντοτε.Και είναι τόσο ταιριαστό και ευφρόσυνο το άκουσμα,σε πολύ χαμηλή τονικότητα και με πραεία φωνή "λίαν πρωί"...
Τα ακούμε λοιπόν όπως τα έψαλλαν σήμερα Κυριακή τών Μυροφόρων 15-5-2016, στην Ιερά Μονή Ζωοοδόχου Πηγής Μπαλουκλή Κων/πόλεως όπου μεταβαίνει κάθε χρόνο ο Οικουμενικός Πατριάρχης,ακολουθώντας έθος παλαιόν,μετ' απάσης τής συνοδείας του,δεξιά ο Τοποτηρητής Πρωτοψάλτης κ.Παναγιώτης Νεοχωρίτης και αριστερά ο Α' Δομέστικος κ.Στυλιανός Φλοίκος.
Το μουσικό κείμενο που φαίνεται στο βίντεο είναι από κλασικό βιβλίο και οι ψάλλοντες εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων το ακολουθούν με τις απαραίτητες αναλύσεις και ερμηνευτικές προσεγγίσεις. 
Χριστός Ανέστη.Καλή συνέχεια.
ΟΦΕΛΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου