ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Δοξαστικό "Σε τον αναβαλλόμενον "-ΠΕΤΡΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ Ερμηνεία:Γιάννης Γαβαλάκης.

Αναρτούμε μίαν εισέτι ερμηνεία τού περίφημου Δοξαστικού τών Αποστίχων τού εσπερινού της Κυριακής τών Μυροφόρων και της Αποκαθηλώσεως "Σε τον αναβαλλόμενον το φώς.." στο μέλος τού Διδασκάλου Πέτρου.
Το ερμηνεύει με εξαιρετικό τρόπο ένας νέος φίλος και ερμηνευτής τού ΟΦΕΛΠ ο κ.Γαβαλάκης Γιάννης,Λαμπαδάριος τού Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Αιγάλεω,όπου δεξιά στον ίδιο ναό ψάλλει πολλά χρόνια ο διαπρεπής Αρχων Μουσικοδιδάσκαλος κυρ Δημοσθένης Παϊκόπουλος, τού οποίου είναι μαθητής πολλά χρόνια.
Η ηχογράφηση έγινε εν ώρα ακολουθίας κατά τον εσπερινό τής Κυριακής των Μυροφόρων προχθες 14-5-2016 και γι αυτό ακούγονται διάφοροι θόρυβοι.
Τον ευχαριστούμε και τού ευχόμαστε λαμπρή ψαλτική καριέρα.
Χριστός Ανέστη.Καλή συνέχεια.
ΟΦΕΛΠ 
Σημείωση Διαχειριστού ΟΦΕΛΠ Παναγ.Τζανάκου:
Αιφνιδιάστηκα όταν πρωτοάκουσα χθες το ανωτέρω Δοξαστικό που μού έστειλε ο φίλος Γιάννης γιά να το φτιάξουμε σε βίντεο και να το αναρτήσουμε, όπως του είχα ζητήσει προ καιρού. Και ο αιφνιδιασμός μου ήταν λίαν ευχάριστος.Τον φίλο Γιάννη τον είχα ακούσει άλλη μία φορά αλλά πολύ λίγο.Μόλις όμως τον ακούσεις προσεκτικά, αμέσως καταλαβαίνεις δύο βασικά πράγματα. Το πρώτο ότι διαθέτει μία εξαιρετικής ποιότητος φωνή σε όγκο, σε ευστροφία, σε γλυκύτητα και σε ύψη.Το δεύτερο ότι αμέσως σού έρχεται η εικόνα τού Δασκάλου του (γιά χρόνια) κυρ Δημοσθένη Παϊκόπουλου. Εχει στα τόσα χρόνια πού είναι μαθητής του και τα τελευταία 4-5 που είναι Λαμπαδάριός του, αφομοιώσει πλήρως τις αναλύσεις το ΚωνΠολίτικο ύφος του και τα πολύ όμορφα και σπάνια ψαλτικά του χαρίσματα,χωρίς όμως να είναι μίμος του. Πιστεύω ότι δεν έχει ουδείς άλλος πάρει τόσα πολλά και καλά στοιχεία από τον σεβαστό σε όλους μας κυρ Δημοσθένη.Μάλιστα έχω μάθει ότι ο φίλος Γιάννης τον αγαπά και τον σέβεται ιδιαίτερα τον δάσκαλό του και ανα πάσα στιγμή είναι στο πλευρό του.Είμαι σίγουρος ότι το Ψαλτικό μέλλον τού Γιάννη θα είναι λαμπρό γιατί ανήκει στην νεα γενιά ψαλτών πού αντιμετωπίζουν την Ψαλτική τέχνη με σοβαρότητα σεβασμό και αγωνία γιά συνεχή μαθητεία και μόρφωση.Τού το εύχομαι εγκαρδίως. Π.Τζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου