ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Ατενίσαι το όμμα - Ιδιομελο Απόστιχο Γ' Κυρ.Νηστειών - ΠΕΤΡΟΥ Ερμηνεία:Κων/νος Σιάχος

Αναρτούμε μία εισέτι ερμηνεία τού Α' ιδιομέλου των αποστίχων τού κατανυκτικού εσπερινού τής Γ' Κυριακής των Νηστειών (Σταυροπροσκυνήσεως), "Ατενίσαι το όμμα.." στην μελοποίηση σε αργό στιχηραρικό μέλος τού Διδασκάλου Πέτρου.
Το ερμηνεύει ένας νέος ερμηνευτής τού ΟΦΕΛΠ, ο Πρωτοψάλτης τού Μητροπολιτικού Ιερού Ναού "Υπαπαντής" Καλαμάτας και Δ/ντής τής Σχολής Βυζ.Μουσικής τής Μητροπόλεως Μεσσηνίας κ.Κων/νος Σιάχος,τον οποίο ευχαριστούμε ιδαίτερα.
Καλή συνέχεια.
ΟΦΕΛΠ
Σημείωση Α' Διχειριστού ΟΦΕΛΠ Παναγ.Τζανάκου:
Καλωσορίζω και εγώ προσωπικά τον φίλο Κώστα στούς ερμηνευτές τού ΟΦΕΛΠ.Γνωριστήκαμε τυχαία πριν λίγο καιρό στο Μητροπολιτικό ναό Σπάρτης πού ήλθε ως επισκέπτης.Διέκρινα από την πρώτη στιγμή το ζήλο του γιά γνώσεις κάθε μορφής και ειδικά στην μουσική.Κατάγεται από το Θέρμο Αιτωλίας.Είναι απόφοιτος του τμ.Ιστορίας Ιονίου Παν/μίου και τελειώνει μάστερ Λειτουργικής στο ΕΚΠΑ.Ψαλτικά ξεκίνησε μικρό παιδί από τον Ψάλτη πατέρα του, στη συνέχεια τελείωσε αριστούχος την Σχολή Βυζ.Μουσικής τής Μητροπόλεως Αιτωλ/νίας.Το 2012 επελέγη και ανέλαβε Δ/ντης της Σχ.Βυζ.Μουσικής Μητροπόλεως Μεσσηνίας και από το 2015 προσλήφθηκε Πρωτοψάλτης στον ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής Καλαμάτας. Ο φίλος Κώστας πέραν των καθηκόντων αυτών είναι και λίαν δραστήριος και σε άλλα θέματα. Δραστηριοποιείται στην καταγραφή παραδοσιακών τραγουδιών (κατέγραψε ήδη πολλά παραδοσιακά της περιοχής Τριχωνίδας), σε συγγραφή μελετών (συνέγραψε "Λόγιοι και Λογιοσύνη στον Μυστρα κατα την Παλαιολόγεια περίοδο", "Κατάλογο χειρογράφων Β.Μ Κέρκυρας"),ηχογράφησε Ψηφιακό δίσκο με ακολουθία Παναγίας Τριχερούσας Μεσσηνίας γιά λογαριασμό τής Μητροπόλεως Μεσσηνίας,έχει δώσει συνεντεύξεις γιά το Βυζ.μέλος και έχει καταθέσει απόψεις ως ομιλητής στα Ε' και ΣΤ' συνέδρια του Ι.Β.Μ. Το 2014 ίδρυσε και διευθύνει Ψαλτικό χορό στην περιοχή Μεσσηνίας με την ονομασία "χόρευμα" με τον οποίο δραστηριοπιείται σε πολλές ακολουθίες και εκδηλώσεις. Ως προς την ερμηνεία του θα πώ ότι με την ωραία και γεμάτη φωνή του, ερμήνευσε στιβαρά και λιτά αυτήν την ωραία σύνθεση τού Πέτρου. Και μάλιστα εν ώρα ακολουθίας.Το μέλλον του ανήκει αφού είναι πολύ νέος και του το εύχομαι εκ καρδίας. Π.Τζ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου