ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Χερουβικό Ηχος Δ' (αγια-της εβδομάδος)-ΠΕΤΡΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ Ερμηνεία:Θεόδωρος Χατζηθεοδώρου-Φωκαεύς

Διανύοντες εβδομάδα τού Δ' ήχου,αναρτούμε το σε ήχο Δ' (αγια) σύντομο Χερουβικό τού Διδασκάλου Πέτρου εκ τής γνωστής σειράς "Της εβδομάδος" συντόμων χερουβικών του.
Το εν λόγω πασίγνωστο και χιλιοψαλμένο από κάθε μουσικό ψάλτη Χερουβικό, το έχουμε αναρτήσει και άλλες δύο φορές στην ιστοσελίδα μας. 
Σήμερα το αναρτούμε μία ακόμη φορά σε ερμηνεία-Διδαχή τού αείμνηστου Καθηγητού της Ψαλτικής τέχνης κυρ Θεοδώρου Χατζηθεοδώρου Φωκαέως (1893-1985). Η ηχογράφηση προέρχεται από το αρχείο τού επίσης αειμνήστου Πρωτοψάλτου Θεοδώρου Βασιλείου,πού το είχε παραχωρήσει παλαιότερα στον Διαχειριστή της ιστοσελίδας μας.
Ο αείμνηστος κ.Καθηγητής (όπως τον αποκαλούσαν οι πολυπληθείς μαθητές του), ήταν αυθεντικός μαθητής τού Κων-νου Ψάχου. Είχε τεράστιες γνώσεις περί την Ψαλτική τέχνη και ήταν και παραδοσιακός ερμηνευτής με ύφος πού σε οδηγούσε ακουστικά στα παλαιά γνήσια ψαλτικά ακούσματα.
 Αναλυτικά έχει γράψει γι αυτόν κάποιες ενθυμήσεις του ο Διαχειριστής της ιστοσελίδας τού ΟΦΕΛΠ και μαθητής τού αειμνήστου Θεοδώρου Χατζηθεοδώρου κ. Παναγιώτης Τζανάκος παλαιότερα σε άλλη ανάρτηση και αξίζει όποιος δεν τις διάβασε να τις διαβάσει. Είναι στην ισοδιεύθυνση:
http://lampadariospetros.blogspot.gr/2013/10/1893-1985.html

Καλή συνέχεια.
ΟΦΕΛΠ 

Ιδού και το αναρτηθέν χερουβικό πλήρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου