ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Κοινωνικό Μεγάλης Πέμπτης "Του δείπνου σου"-ΠΕΤΡΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ Ερμηνεία:Βάϊος Ντελής



Αναρτούμε τον ύμνο «Του δείπνου σου του μυστικού»,που ψάλλεται ως χερουβικό και κοινωνικό κατά την Μεγάλη Πέμνπτη πρωϊ,εις την Θ.Λειτουργία του Μ.Βασιλείου,στην μελοποίηση του Διδασκάλου Πέτρου σε ήχο πλ.του β΄.
Τον εν λόγω ύμνο ερμηνεύει ο Λαμπαδάριος του ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Καρδίτσας κ. Βάϊος Ντελής,τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαιτέρως και του ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή πρόοδο.
Καλή συνέχεια.
ΟΦΕΛΠ

Σημείωση διαχειριστού ΟΦΕΛΠ Παναγιώτη Τζανάκου:
Ο αγαπητός Βάϊος Ντελής είναι ένας πολύ νέος άνθρωπος [20] μόνον ετών,αλλά ασχολείται με την Βυζαντινή μουσική και την ψαλτική παιδιόθεν.Ξεκίνησε μαθήματα μουσικής από ηλικίας 10 ετών και ήδη είναι διπλωματούχος της Βυζ.μουσικής.Ομως αυτό πού έχει μεγάλη σημασία είναι το ότι είναι σε συνεχή αναζήτηση για νέες βαθύτερες γνώσεις πάνω στην μουσική και την ψαλτική γενικότερα.Καταγίνεται τον τελευταίο καιρό με την αφομοίωση γνήσιων και ιδιαίτερων Πατριαρχικών ακουσμάτων, του αρτιότερου κατ’ αυτόν Πατριαρχικού ψάλτου του Ιακ.Ναυπλιώτου και του πρωτοκανονάρχου του Στ.Τσολακίδη.Πρός τούτο έχει και την υποστήριξη και βοήθεια του ερευνητού και λίαν κατηρτιμένου στις δύσκολες μουσικές θεωρίες και διαστήματα κ.Γ.Μιχαλάκη.Το αναρτηθέν μέλος,το έψαλλε με χρονική αγωγή κοινωνικού,καθ’ ότι αριστερός ψάλτης.Το άκουσμά του και η εν γένει ερμηνεία του,μας μεταφέρει σε άλλες εποχές παλαιών ερμηνευτών ίσως ξεχασμένων σήμερα.Η δε προσέγγιση των διαστημάτων του ιδιαίτερα δύσκολου και εκτενούς αυτού μέλους και μάλιστα από έναν εικοσάχρονο,είναι αξιομνημόνευτα δεδομένα. Πιστεύω ότι το μέλλον του ανήκει και του εύχομαι και προσωπικά καλή δύναμη και πρόοδο.

1 σχόλιο:

  1. Kai eis anotera, Baïe, kai me kalytera mesa echographiseos. Se chrono "miden" ekatapheres, se pollous parametrous, oti den ekataphera mia zoe. EUGE SOU. Boetheia sou. Kai eucharisto tin OFELP (Pan Tzanako) dia tin protasin eis ton Baïon kai anartisin. Kali diekpereosin Megalis Hebdomados eis holous.

    GKM

    ΑπάντησηΔιαγραφή