ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Δόξα αίνων Κυριακής μετά την Χριστού γέννησιν-ΠΕΤΡΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ Ερμηνεία:Γεώργιος Χατζόπουλος.

Αναρτούμε μία ακόμη ερμηνεία του περίφημου Δοξαστικού των αίνων της Κυριακής μετά την Χριστού γέννησιν "Αίμα και πύρ",στο γνήσιο μέλος του Διδασκάλου Πέτρου.
Το ερμηνεύει ο νέος φίλος και ερμηνευτής του ΟΦΕΛΠ Πρωτοψάλτης του ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ξάνθης κ.Γεώργιος Χατζόπουλος.
Τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε ευλογημένη χρονιά.
ΟΦΕΛΠ

Σημείωση (α) Διαχειριστού Παναγιώτη Τζανάκου:
Καλωσορίζω τον αγαπητό φίλο Γιώργο,ένα παιδί της ακριτικής Ξάνθης.Εκεί τελείωσε τις βασικές σπουδές και το Εκκλησιαστικό Λύκειο.Εν συνεχεία σπούδασε Θεολογία στο ΑΠΘ.Την Βυζ.μουσική την διδάχθηκε από τον μουσικώτατο πατέρα του Χρήστο που είχε μαθητεύσει κοντά στον Αγιορείτη γέροντα Μελέτιο Συκεώτη.Το 2000 ανέλαβε αριστερός ψάλτης του Αγ.Νικολάου Ξάνθης με Πρωτοψάλτη τον Ευάγγελο Βαλασιάδη και το 2006 ανέλαβε το δεξιό αναλόγιο του ιδίου Ναού.
Κατά τις σπουδές του στην Θεσ/κη παρακολούθησε εν τω ψάλλειν και σε σεμινάρια τους περιώνυμους Πρωτοψάλτες Καραμάνη και Ταλαιαδώρο και έλαβε επιπλέον μαθήματα από τους καθηγητές Περικλή Μαυρουδή και Εμμ.Γιαννόπουλο.
Από το έτος 2003 είναι καθηγητής της Βυζ.μουσικής στο Δημ.ωδείο Ξάνθης.Επίσης έχει συγκροτήσει 15μελή χορό ιεροψαλτών.Τέλος δραστηριοποιείται ιδιαίτερα με άρθρα του και με συμμετοχή του σε συνέδρια γιά την Βυζ.μουσική και το μέλλον της.
Γιώργο σε ευχαριστώ και καλή χρονιά.
Π.Τζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου