ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Δόξα αίνων Κυριακής της Σαμαρείτιδος-ΠΕΤΡΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ Ερμηνεία:(α) Παναγιώτης Τζανάκος - (β) Νικόλαος Γιάννου.

   Αναρτήθηκαν στα κανάλια που χρησιμοποιούμε δύο ακόμη ερμηνείες τού  Δοξαστικού των αίνων της Κυριακής της Σαμαρείτιδος, στο μέλος του Διδασκάλου Πέτρου, σε ήχο πλ.του β' και με μουσικό κείμενο από το Δοξαστάριο Πέτρου εκδόσεως 1899,εκ του Πατριαρχικού τυπογραφείου στην εξήγηση του Γ.Βιολάκη.
   Η πρώτη είναι από τον Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Σπάρτης κ.Παναγιώτη Τζανάκο και θά την βρείτε σε αυτήν  Ε  Δ  Ω   την ιστοδιεύθυνση.
   Η δεύτερη είναι από τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγ.Αντωνίου Βριλησίων κ.Νικόλαο Γιάννου και θα την βρείτε σε αυτήν  Ε Δ Ω   την ιστοδιεύθυνση.

Καλή συνέχεια.
ΟΦΕΛΠ 

 Σημείωση (α) Διαχειριστού Παναγιώτου Τζανάκου: 
Συντάκτης μας ανήρτησε χθές την ερμηνεία την δική μου στο παραπάνω Δοξαστικό. Σήμερα ο παλαιόθεν καλός μου  φίλος Νικολάκης,μου έστειλε γιά ειδικό λόγο, την δική του ερμηνευτική προσέγγιση.Την αναρτώ όχι γιά συγκρίσεις,αλλά γιά να καταδείξω την κοινή ψαλτική "καταγωγή" και τον σεβασμό μας στούς Διδασκάλους Πέτρο και κυρ Θρασύβουλο.Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια,είμαστε αμφότεροι Στανιτσοαναθρεμμένοι και συνεργασθήκαμε άψογα στην Μονή Πετράκη γιά πάνω από τρία χρόνια και σφραγίσαμε με αυτή την ψαλτική μας "καταγωγή",την έναρξη τότε του ραδιοφώνου της Εκκλησίας,αφού λόγω των τότε τεχνικών δυνατοτήτων,μόνο [και όλο] εμάς συνέδεαν.Επίσης ουδέποτε μού αρνήθηκε οποιοδήποτε διακόνημα του ζήτησα γιά τον ΟΦΕΛΠ.Εν κατακλείδι πιστεύω ότι ο φίλος Νικολάκης είναι κύριος εκφραστής,με τις ερμηνείες του,της φιλοσοφίας του Ομίλου μας που είναι:Κλασικά μέλη με Πατριαρχικό ύφος χρόνο και τρόπο.Και στον φίλο Νικολάκη αυτά τα τρία περισσεύουν.Του εύχομαι υγεία. 
Π.Τζ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου