ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Νυν αι δυνάμεις (Προηγιασμ.Θ.Λειτουργίας)-ΠΕΤΡΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ Ερμηνεία:π.Χρυσοβαλάντης Θεοδώρου.

  Αναρτούμε μία ακόμη ερμηνευτική προσέγγιση του ανωτέρω σπουδαίου ύμνου, στην αυθεντική μελοποίηση του Διδασκάλου Πέτρου.
  Το ερμηνεύει με τον πρέποντα σεβασμό στο μουσικό κείμενο,αλλά με την δική του προσέγγιση,που περιέχει μία έντονη Αγιορείτικη ησυχαστική μουσική αύρα,ο εφημέριος και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγ.Στεφάνου Αττικής, πατήρ Χρυσοβαλάντης Θεοδώρου, παλαιόθεν φίλος και βασικό μέλος του ΟΦΕΛΠ.
  Τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε καλή δύναμη.
ΟΦΕΛΠ

Σημείωση [α] Διαχειριστού ΟΦΕΛΠ Παναγιώτου Τζανάκου:
  Ο φίλτατος π.Χρυσοβαλάντης είναι παιδί της Σπάρτης.Μεγάλωσε και ανδρώθηκε σχεδόν μέσα στον Μητρ.Ναό.Είναι ανωτάτης παιδείας (Θεολογικής και μουσικής) έγγαμος Ιερεύς και προέρχεται από την Ψαλτική οικογένεια,όπου γιά χρόνια υπηρέτησε το Ψαλτήρι από διάφορες θέσεις.Επίσης κατέχει με πολύ κόπο ίσως το μεγαλύτερο ψαλτικό αρχείο ακολουθιών από Αγιορείτες Ψάλτες.Από την τοποθέτησή του μετά την χειροτονία του στην ενορία του Αγίου Στεφάνου Αττικής,έχει αναλάβει ένα βαρύτατο φορτίο.Να περατώσει τον καθεδρικό Ναό της ενορίας του σχεδόν εκ βάθρων,επειδή ο προηγούμενος κατεστράφει από το σεισμό της Πάρνηθος.Και έτσι σπάνια τον βρίσκουμε ελεύθερο. Οταν όμως έρχεται εδώ στην Σπάρτη να δεί τους γονείς του,τον.....φορτώνουμε ηχογραφήσεις...
Του εύχομαι και προσωπικά καλή δύναμη.
Π.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου