ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ασματικόν της αργής Δοξολογίας σε Δ ήχο [αγια]-ΠΕΤΡΟΥ του ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ Εξήγηση:Ιωανν.Αρβανίτης-Ερμηνεία: Χαράλ. Συμεωνίδης

ΚΥΚΛΟΣ:  ΑΡΓΕΣ ΔΟΞΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΤ'ΗΧΟΝ-ΠΕΤΡΟΥ
   
  -Στα πλαίσια του ανωτέρω κύκλου,όπου παρουσιάζουμε τις αργές Δοξολογίες που έχει μελοποιήσει ο Διδάσκαλος,σήμερα αναρτούμε και σε κείμενο και σε ηχητικό,το ασματικόν της σε ήχο Δ [αγια] Δοξολογίας,η οποία έχει καθιερωθεί να ψάλλεται κατα τις εορτές του Σταυρού.
  Διευκρινιστικά αναφέρονται τα εξής:Ο Διδάσκαλος έχει μελοποιήσει[έχουν εκδοθεί μάλλον],αργές Δοξολογίες σε Α,Β[διατονικό=λέγετο],σε Γ,Δ[αγια] και πλ.Β' ήχο.Από αυτές έχουμε παρουσιάσει πλήρεις τις σε Α,Β και Δ[πλην ασματικού]ήχο.Οι υπόλοιπες έχουν δοθεί να ψαλλούν από φίλους του ΟΦΕΛΠ και θα αναρτηθούν σύντομα.
   -Ολες οι προαναφερθείσες Δοξολογίες,στις έντυπες εκδόσεις στην νέα μέθοδο,συνοδεύονται από το ασματικό τους.Εκτός αυτής σε Δ'-ΑΓΙΑ.Το αναζητήσαμε και το βρήκαμε στην γραφή του Πέτρου,σε κώδικα του Δημ.ΛΩΤΟΥ,συμμαθητού του Πέτρου,φίλου του Κοραή,ο οποίος το έχει κανονικά στο τέλος της Δοξολογίας,που επιγράφει ως του Πέτρου.
   -Για να καλυφθεί λοιπόν το κενό,έστω και εαν έχει επικρατήσει να ψάλλεται το συντετμημένο ασματικό του Ραιδεστηνού,ζητήσαμε από μεν τον φίλο μουσικό και ερευνητή κ.Ιωάννη ΑΡΒΑΝΙΤΗ να το μεταφέρει στην νέα μέθοδο,από δε τον επίσης φίλο του ομίλου Πρωτοψάλτη κ.Χαραλάμπη ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ να μας το ψάλλει.Και το πραγματοποίησαν.
   -Αμφοτέρους τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως.
   -Αναρτούμε και το μουσικό κείμενο στην γραφή Πέτρου.
ΟΦΕΛΠ















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου