ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Δοξαστικόν αίνων Πεντηκοστής&Εσπερινού Αγ.Πνεύματος-ΠΕΤΡΟΥ (ερμηνεία Δημ.Κουμπαρούλης)

   -Αναρτούμε σε ηχητική ερμηνευτική προσέγγιση το πασίγνωστο και περίφημο Δοξαστικό των αίνων της εορτής της Πεντηκοστής,καθώς και του Εσπερινού του Αγ.Πνεύματος,στο μέλος του Διδασκάλου.
  -Μία ακόμη σύνθεση απλή,δωρική,μεγαλοπρεπής.
  -Η ερμηνεία ανήκει στον Πρωτοψάλτη κ.Δημήτριο Κουμπαρούλη,Πελοποννήσιο,διαμένοντα και ψάλλοντα στην μακρινή και ωραία χώρα της Αυστραλίας.
  -Ο Ο.Φ.Ε.Λ.Π τον ευχαριστεί ιδιαίτερα.
Υ.Γ.Στο βίντεο παραθέσαμε το μέλος στην γραφή του Πέτρου,γιά τους ίδιους λόγους που αναφέραμε στο αντίστοιχο της Κυριακής του Τυφλού.Και θα το διαπιστώσετε βλέποντας και ακούγοντάς το.

Σημείωση Παν.Τζανάκου-εκ των Διαχειριστών του ΟΦΕΛΠ: 
   -Ασφαλώς θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφερθούν τα παρακάτω,εκφράζοντας όλο τον ΟΦΕΛΠ.
   -Ο αγαπητός κ.Κουμπαρούλης-ένας νέος,επιστήμονας και οικογενειάρχης,είναι ο Διαχειριστής,ιδιοκτήτης και στυλοβάτης του ψαλτικού "φόρουμ" ΨΑΛΤΟΛΟΓΙΟ.
   -Εχω ξαναγράψει πώς η προσφορά του γενικώς στην ψαλτική,μέσω του ανωτέρω φόρουμ είναι ανεκτίμητη.Ισως και ο ίδιος να μην έχει-ή εκ ταπεινότητος να μην θέλει-να αντιληφθεί τι μεγάλη υπηρεσία προσέφερε και προσφέρει το συγκεκριμένο φόρουμ.Πέραν του ότι αποτελεί μία τεράστια και μοναδική βάση ψαλτικών δεδομένων -στην οποία ο καθένας εντελώς δωρεάν και εύκολα-βρίσκει ότι ζητήσει και από ηχητικά και από μουσικά κείμενα,είναι και ένα βήμα γόνιμου διαλόγου μεταξύ μορφωμένων και καλιεργημένων ανθρώπων.Και πολλές απορίες λύθηκαν και λύνονται,αλλά και έχει δημιουργηθεί μία κοινότητα μελών με κοινά ενδιαφέροντα, αλληλεγγύη και φιλία.Και γι αυτή του την προσφορά του αξίζουν έπαινοι και ευχαριστίες πανταχόθεν.
  -Το δεύτερο που πρέπει να επισημάνουμε είναι η αγάπη του γιά τα κλασσικά μέλη και δη του Πέτρου.Και γι αυτό αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας να μας ψάλλει το ανωτέρω μέλος,αλλά και άλλα στο μέλλον.Και γι αυτό τον ευχαριστούμε θερμά.
  -Τέλος επανα-επισημαίνουμε ότι η παρούσα ιστοσελίδα,αποτελεί παράρτημα και μέλος του "Ψαλτολογίου" με ειδικό αντικείμενο.Και ότι αναρτούμε,αποτελεί και ελεύθερο αρχείο τουΨαλτολογίου.
  -Τώρα όσον αφορά την ψαλτική ερμηνεία του αγαπητού κ.Κουμπαρούλη.Μας εξέπληξε ευχάριστα,γιατί δεν τον είχαμε ξανακούσει.Απόλυτα σωστός και με σεβασμό στο κλασσικό μουσικό κείμενο [Δοξ/ριο εκδ.Βιολάκη],με ωραία μεταλλική και άνετη φωνή,αναλύσεις μετρημένες κλασσικές και με σωστό χρόνο.Ενας φτασμένος Πρωτοψάλτης.Θερμές ευχαριστίες γιά όλα.Π.Τ
 
 

1 σχόλιο:

  1. Νικόλαος Γιάννου12 Ιουνίου 2011 στις 1:55 μ.μ.

    Έτσι ψάλλεται ο πάντα επίκαιρος Διδάσκαλος Πέτρος Λαμπαδάριος ο Πελοποννήσιος!
    Θερμότατα συγχαρητήρια στον ερμηνευτή Δημήτρη Κουμπαρούλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή